Vorige week waren we aanwezig bij ‘The 8th Digital Accountancy Forum and Awards’ in Londen, waar we kans maakten op een award in de categorie ‘Audit Innovation of the Year’.

Een mooi en divers programma wat ons beter inzicht geeft in onze posite in de markt.

Enkele bevindingen

  • Greg Stinson van KPMG is er duidelijk over: onderzoeken wijzen uit dat er nog maar mondjesmaat begrip en acceptatie van automatisering is bij de meeste accountants die zijn onderzocht. Goede inzichten in waar we staan en waar het heen gaat. En hoe zorgelijk voor een deel van onze collega’s maar dat terzijde.
  • Jaap de Waard van CaseWare geeft een presentatie over CaseWare Audit International Cloud en dat ziet er belovend uit. Voorzichtige stappen in AI, een fully cloud solution en veel denkwerk dat door automatiseerders wordt overgenomen .
  • Veel leveranciers met het ei van columbus. Maar wel met een gebroken hoedje: voorlopig zijn veel oplossingen nog weinig geïntegreerd.
  • Narayanan Vaidyanathan van ACCA doet de speech zonder slides. Great! Het draait niet om software maar om intelligente automatisering. En dat is ook gericht op proces verbetering.  Tot slot een presentatie online van Machine Learning. Met humor en mislukte slides gepresenteerd.

Een ding wordt wel duidelijk: JOINSON&SPICE heeft consequent vastgehouden aan een geïntegreerde automatiseringsoplossing, dat dan bij gebrek aan aanbod zelf gebouwd en de afgelopen jaren consequent uitgebouwd – en heeft daar goed aan gedaan. Met name de integrale data-approach is nog met een lampje te zoeken.

Het vasthouden aan onze herkenbare focus levert onbedoeld nog meer op: waardering in de markt. Een nominatie voor de award ‘Audit Innovation of the Year’ delen we met BDO, Deloitte en PWC. Bemoedigend! Winnen is met zulke sterke investeerders natuurlijk bijna onbegonnen werk, maar we staan wel in de finale.

Uiteindelijk gaat de prijs naar PwC voor hun AI Project Worldwide. Wij blijven stappen zetten om het #accountantskantoorvandetoekomst te worden en wie weet, wat volgend jaar brengt…