Werken bij JOINSON&SPICE - Wij zoeken naar de juiste match!

De wereld van accountancy is klein. Er is meer vraag dan aanbod. Zeker op ons gebied van expertise. Dus we moeten actief op zoek naar nieuwe medewerkers. Vaak is het wel zo dat JOINSON&SPICE mensen aantrekt die ons al kennen. Of via klanten van ons op de hoogte worden gebracht. En ja, iedereen is welkom!

Je moet wel affiniteit met tech hebben

Wat echt essentieel voor ons is om te komen werken, is dat je affiniteit hebt met tech. Of in ieder geval een bovengemiddelde interesse. De ervaring hangt af van de positie. Kom je als junior of senior bij ons werken? Als junior hoef je niet per se veel ervaring met tech te hebben. Als je er maar wel interesse in hebt. Dan kunnen we er wat mee. We zitten namelijk wel echt op die innovatie. 

We hebben een aantal mensen in ons team die flink verstand hebben van tech en innovatie. Die ontwikkelen en programmeren continu en spelen direct in op voorstellen en aanpassingen die vanuit het team komen. Als medewerker moet je wel begrijpen wat er gebeurt en erin mee kunnen. Dat is de hardste eis. En verder kijken we vooral naar wat voor persoon je bent.

Je hebt een inbreng bij JOINSON&SPICE

Binnen het bedrijf hebben we een open cultuur. En de lijntjes zijn kort. Als jij een goed idee hebt, dan gaan we daar morgen mee aan de slag. En overmorgen - bij wijze van - zie je jouw idee in het werk terug. We zien dat medewerkers nog vóór hun eerste echte werkdag ideeën hebben over verbeteringen en mogelijkheden. Je enthousiasme wordt aangeboord en die ruimte heb je ook echt. Dat is precies waar we naar zoeken in mensen. Niet iemand die afwacht, maar iemand die er echt voor gaat. Samen de schouders eronder en leuke, nieuwe dingen bedenken en proberen.

Anders dan je gewend bent in accountancy

We laten sollicitanten vaak meekijken in onze werkwijze. Hoe ons kantoor in elkaar zit, wat de kwaliteit is en hoe de audit wordt uitgevoerd. Sommigen zijn dan erg verbaasd over hoe we dingen doen. Het is ook anders dan wat andere accountantskantoren doen. Als het om personeel gaat concurreren we vaak met de Big 4. Dat is wel echt cool. We hebben een aantal mensen in ons team zitten die daar vandaan komen. Maar toch de overstap hebben gemaakt. De cultuur bij de Big 4 is erg sterk. Je wordt grootgebracht met het idee dat buiten de Big 4 niks bestaat. De overstap maken naar een onbekend kantoor lijkt daarom niet logisch. Een grote naam staat nou eenmaal goed op je CV. Gelukkig voor ons, wordt die overstap naar JOINSON&SPICE wel gemaakt. Je gaat gewoon niet hetzelfde werk doen, maar dan bij een ander kantoor. Er zijn geen geheimen, dingen die je niet mag weten. We laten je graag meekijken met ons team. Als je eenmaal weet hoe wij werken, kun je makkelijker die keuze maken.

Een open cultuur en een platte structuur

We hebben een focus op tech en innovatie, maar ook op cultuur. De traditionele accountancy is erg hiërarchisch. Je hebt een uitgestippeld pad met functies. Wij hebben vooral een platte structuur. Ons auditteam bestaat momenteel uit acht hoogopgeleide mensen. We zijn specialisten en we willen dat onze kennis steeds beter wordt. 

Onze focus ligt niet op materialistische zaken, maar meer op het werken bij een cool bedrijf met leuke klanten. We hebben een informele cultuur. Sollicitaties worden bijvoorbeeld ook niet in pak gedaan. Dat zie je in accountancy toch vaak gebeuren. Het is belangrijker dat we een goede klik hebben. En we kijken veel meer naar de persoonlijkheid. Accountancy is een vastomlijnd beroep. Hierdoor kun je vaak aan iemand zijn CV inschatten wat de ervaring is. Tijdens een gesprek praten we daarom veel meer over jou en over JOINSON&SPICE. Wat willen we van elkaar weten om te zien of wij een goede match zijn? We voeren een open en eerlijk gesprek. Dat vinden we belangrijk. En geen vraag is te gek.

Enthousiast over JOINSON&SPICE?

Check onze vacatures en kom als de wiedeweerga bij ons solliciteren.

Liever persoonlijk? Neem contact op met Nienke; onze heldin Cultuur & Organisatie via mail of LinkedIn. Of bel ons via 020 333 0199.

Vorige
Vorige

Publication about us in Het Financieele Dagblad

Volgende
Volgende

What is a position paper?