12 oktober

Winnaar Exact Cloud Award voor Innovatie!

Innovatie is de core van onze organisatie. Afgelopen jaar investeerden we volop in nieuwe technologieën: van overhyped blockchain en AI tot het minder sexy continuous auditing: wij bouwen aan de toekomst. We zijn enorm trots dat onze toewijding bekroond werd met deze Innovatieprijs!

Innovatieve professionals gezocht!

We investeren volop in innovatie. Dat doen we met een ervaren en innovatief team. Ben jij een future-ready auditor of financial, en vind jij het ook tijd om de accountancy voorgoed te veranderen? Kom dan werken bij JOINSON&SPICE: we zijn hard op zoek naar innovatieve professionals! Meer informatie vind je op onze hiring pagina.

Innovatie bij JOINSON&SPICE: het Innovatiemodel

De Innovatie Award is binnen. Cool! Maar wat doen wij zo goed wat andere kantoren kennelijk niet doen? We zijn gelukkig niet meer het enige kantoor dat met programmeurs en data science werkt. En ook de cloud is tegenwoordig standaard, logisch. Terwijl andere kantoren daar druk mee waren, dachten wij vooruit.

Want innoveren, dat is méér dan dat. Succesvolle innovatie vraagt om een overkoepelende aanpak: van visie, via ontwikkelkracht, naar concrete diensten en producten, met klantwaarde én een passend commercieel model. Daarom ontwikkelden we het JOINSON&SPICE Innovatiemodel. We gebruiken dit model om onze innovatiekracht optimaal te focussen en zo tastbare resultaten te behalen.

We zijn bezig met tientallen projecten. Vaak begint het met een ‘hack’, bijvoorbeeld AI in audit. Cool, maar nog zonder praktische toepassing. Andere projecten bevinden zich ‘verder’ in het model: projecten zoals Continuous Auditing, Robotic Accounting en BI op basis van realtime webservices worden bij ons dagelijks gebruikt. Per fase hebben we een succesformule ontwikkeld. Al is dat geen garantie voor succes: innovatie blijft experimenteren en zoeken. Ons Innovatiemodel helpt lean te ontwikkelen, met klantwaarde, kwaliteit en arbeidssatisfactie als primaire doelen.

Dat het werkt, dat blijkt wel uit onze Exact Innovatie Award: dankzij de stemmen van onze enthousiaste klanten én het positieve oordeel van de vakjury sleepten wij deze prachtige prijs binnen.

Tot slot.

We danken Exact voor de award: we zijn ernorm trots dat onze inspanningen beloond zijn met de award die we het meest begeerden: de Innovatieaward! We feliciteren ook de andere winnaars, SFAA en GetMonkeys.

Tot slot nodigen we je uit: werk je in de accountancy, ga dan ook aan de slag: innoveer, experimenteer. Samen bereiken we meer. En werk je bij een Tech-bedrijf of start je er één? Neem dan contact op: wij zijn (bijna) net zo innovatief als jij!

11 juli

JOINSON&SPICE in de top 6 Exact Cloud Award

Update 12 oktokber 2018: we hebben de Exact Cloud Award voor Innovatie binnengesleept! Aan al onze klanten en relaties die op ons stemden: bedankt!

Yes, de top 6! JOINSON&SPICE behoort nu tot de top 6-kantoren in de strijd om de Exact Cloud Award 2018. De award beloont accountants- en administratiekantoren die zich onderscheiden door constante innovatie in nauwe samenwerking met hun klanten. Voor ons betekent dit de slagroom op de taart van ons werk de afgelopen jaren; onze klantgerichte innovatie van onze producten om de klant zo veel mogelijk waarde te bieden.

In 2014 werden we al Exact Cloud Accountant van het jaar. Op 10 oktober 2018 horen we of we dit jaar opnieuw die titel mogen dragen.

Aan al onze klanten en relaties die op ons stemden: bedankt! Wij vierden het al met confetti, balonnen en taart:

 

9 juli

Nieuwe vacatures: IT Auditor en Trainee Accountancy

Ons kantoor is dynamisch. We focussen op Technologie, Media en Telecom. En dus staan we nooit stil, want dit is een beweeglijke, boeiende sector waar altijd vernieuwingen spelen. Ons specialisme in deze sector vraagt om voortdurende investeringen in kennis en in telkens weer betere werkmethoden die aansluiten bij onze technologische klanten.

Deze ontwikkeling gaat niet vanzelf; daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe teamleden. We hebben drie vacatures beschikbaar: IT Auditor; Trainee Accountancy  en een medewerk(st)er accounting practice. 
(meer…)

20 november

Een scherpzinnige office-manager

LEUK DAT JE ONZE PAGINA BEZOEKT. DEZE FUNCTIE HEBBEN WIJ VERVULD. DANK JE WEL VOOR JE BELANGSTELLING.

 

 

Klantgerichtheid, souplesse, snelheid, overzicht, kwaliteit, voorzichtigheid… daar draait ‘t om bij ons moderne accountantskantoor. En dat kan niet zonder een krachtige manager van ons kantoor. Daarom zoeken wij jou.

 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, professionele en commercieel ingestelde office manager

(meer…)

19 oktober

Privacy Wetgeving Part II – De praktijk

Als zelfs een camera in een reclamezuil plaatsen discussie doet opwaaien rondom met privacy, wat mag er dan nog wel? (zie Privacy Wetgeving Part I) Met de toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de nieuwe privacywetgeving, in het verschiet is het toch vooral belangrijk om te weten ‘wat te doen als bedrijf’?

(meer…)

3 oktober

Privacy Wetgeving; Een (eerste) kennismaking.

“Er zitten camera’s in reclamezuilen op de NS-stations”. Een nieuwsbericht waar we allemaal wat van vinden en onze mening over hebben. Een hotel of je werkgever die een kopie van je paspoort maakt. Je bezoek aan de Wallen wat wordt vastgelegd. Of een ‘Google’ die je surfgedrag vastlegt (waar je uiteraard via de algemene voorwaarden toestemming voor hebt gegeven). Er zijn zoveel elementen die dagelijks onze privacy raken en waar we wat van vinden. Mag het wel, mag het niet? Een discussie voor later.
Door al deze hedendaagse digitale toepassingen is er vooral nieuwe regelgeving nodig om al onze privacygevoelige informatie te beschermen.

(meer…)

20 september

Finalist Thought Leadership Initiative 2017

Digital Accountancy Forum Finalist 2017

Al sinds de start in 2013 maakt JOINSON&SPICE het verschil als een sector-only accountantskantoor: we focussen consequent op Technologie|Media|Telecom. Met deze focus, hard werken aan soepele dienstverlening en kwalitatief opvallende oplossingen zijn we steeds vaker hèt alternatief van de Big-4 kantoren. Zijn we heel content mee.

(meer…)

7 september

De digitale behendigheid van werknemers en de “Hype Cycle Digital Workplace”

Heb je als werknemer of ondernemer ook vaak het gevoel dat je het allemaal niet bij kan houden? Voor de meeste handelingen of processen is wel weer een nieuwe service of app beschikbaar, of misschien zelfs wel een nieuwe collega, alias “de robot”. Alles zou jou werk nog makkelijker zou maken…
Gartner heeft in dit verband de ‘Hype Cycle Digital Workplace’ gepubliceerd. Deze Hype Cycle kan jou en ontwikkelaars helpen om keuzes te maken. Want is het nu slimmer om de hoek van artificial intelligence op te gaan, of gaat er veel gebeuren in de hoek van personal analytics of IaaS? (meer…)

24 augustus

Vennootschapsbelasting en de digitale economie

Apple met een vestiging in Ierland, met uiteindelijk een naheffing van 13 miljard als gevolg. Toeristen komen naar Nederland voor de tulpen, maar bedrijven lokken we met aantrekkelijke winstbelasting tarieven. Hoe noemen we deze voorbeelden? Extra inkomsten voor de schatkist of belastingontwijking? Een discussie opzich. Maar het serieuze punt van aandacht in deze belasting context is de digitale economie en zijn snelle veranderingen. De bedrijfsmodellen en waardeketens veranderen in hoog tempo mee.

(meer…)

2 augustus

Blockchain: de hype voorbij – over toepassingen en mogelijkheden.

Vanmorgen kopte het FD “Is blockchain een hype of de grote belofte?”. Het is de vraag waar velen mee spelen. JOINSON&SPICE volgt de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend, bijvoorbeeld met experimenten en deelname aan besloten groepen. Wij hebben een visie. En die delen we vandaag.

Leestip: we slaan vandaag de hype van de Bitcoin en haar (volatiele) koers even over. We gaan het over interessanter zaken hebben. Deze blog bestaat uit de volgende onderdelen, die ieder apart, of samen als geheel kunnen worden gelezen:

(meer…)